Přes 300 řidičů překročilo rychlost. Největší rychlík jel rychlostí 197 kilometrů v hodině

Přes 300 řidičů překročilo rychlost. Největší rychlík jel rychlostí 197 kilometrů v hodině
Foto PČR

V době od 8. do 12. června 2020 v rámci mezinárodní spolupráce organizace TISPOL proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti v obci a mimo obec.

V Olomouckém kraji během pěti dní téměř sto třicet policistů z dopravní služby zkontrolovalo bezmála 900 vozidel. Zjistili 468 dopravních přestupků, z nichž 374 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 191 500 korun. Zbývajících 94 přestupků oznámili do správního řízení. 330 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost. Jedním z nich je osmadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia, který ve čtvrtek 11. června odpoledne uháněl na dálnici D35 u Olomouce téměř dvě stě kilometrovou rychlostí. Řidiči hrozí ve správním řízení nejen pokuta od 5 000 do 10 000 korun, ale i zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

Policisté při akci zastavili 57 vozidel v nevyhovujícím technickém stavu. Pod vlivem alkoholu přistihli 2 řidiče a další 2 pod vlivem jiných návykových látek. Bezpečnostní pásy během jízdy nepoužilo 16 řidičů a na dálnici vjelo bez dálniční známky 13 vozidel.

„Apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla v silničním provozu a zbytečně neriskovali. Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v dalších dnech,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

 

Poslat nový komentář