Policisté se zaměřili na bezpečnost na silnicích

Policisté se zaměřili na bezpečnost na silnicích
Foto PČR
Další fotky: 
Policisté se zaměřili na bezpečnost na silnicích

Ve snaze snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v období letních prázdnin policisté přichystali o víkendu několik dopravně bezpečnostních akcí v celém Olomouckém kraji. Opatření cílila nejen na řidiče osobních či nákladních vozidel, ale i na motocyklisty nebo řidiče autobusů.

V pátek 24. července se dopravní policisté v noci zaměřili na kontrolu řidičů, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek v Přerově. Z 215 kontrolovaných motoristů přistihli dva řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem drog.

V sobotu a neděli na Červenohorském Sedle policisté zacílili na řidiče motocyklů. Akce byla spojená s prevencí a policisté a krajský koordinátor BESIP zde společně s motocyklovým závodníkem Lukášem Peškem představil kampaň LIMIT.

Další dopravně bezpečnostní akce proběhla o víkendu v rámci mezinárodní spolupráce organizace TISPOL. Opatření směřovalo zejména na kontrolu autobusů a nákladní dopravy. Během dvou dnů čtyři desítky policistů zkontrolovaly přes 200 vozidel v Olomouckém kraji. Policisté zjistili 41 dopravních přestupků, z nichž 31 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 21 000 korun. Zbývajících deset přestupků oznámili do správního řízení. Pod vlivem alkoholu přistihli dva řidiče osobních vozidel. Pět vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Tři řidiči nákladních vozidel nesprávně používali tachograf a dva nedodrželi předepsané bezpečnostní přestávky. Z deseti kontrolovaných autobusů jeden řidič nesprávně používal tachograf.

"Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v dalších dnech," doplnil tiskový mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář