Nenapravitelný. Nezastavil jej ani incident s rotvajlerem

Nenapravitelný. Nezastavil jej ani incident s rotvajlerem
ilustrační foto ber

V pondělí 25. ledna 2021 před jednadvacátou hodinou kontrolovali policisté obvodního oddělení Prostějov 1 na parkovišti u nákupní zóny v Plumlovské ulici osobní automobil Volkswagen Polo. Když policisté z blízka uviděli řidiče, již tušili, že dále v jízdě pokračovat nebude, protože se jednalo o známou firmu.

Sedmadvacetiletého muže totiž v uplynulých měsících již řešili několikrát. „Mimo jiné jeho skutky jsme informovali o jeho neúspěšném pokusu ujet a poté utéct policistům a o jeho setkání s rotvajlerem na zahradě rodinného domu, kam vnikl při dalším útěku před policisty,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

V tomto případě muž do sbírky přidal podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože řízení automobilu má zakázáno rozsudkem Okresního soudu v Olomouci a dvěma rozhodnutími Magistrátu města Prostějova. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za uvedený přečin hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

Poslat nový komentář