Akce ROADPOL v Olomouckém kraji odhalila rychlíky! Patříte mezi ně?

Akce ROADPOL v Olomouckém kraji odhalila rychlíky! Patříte mezi ně?
ilustrační foto

Ve středu 21. 4. 2021 se také policisté v Olomouckém kraji zapojili do celorepublikové akce SPEED MARATHON. Široká veřejnost mohla cestou webového portálu zasílat návrhy rizikových míst, kde by bylo vhodné měřit. Policisté na základě těchto informací a vlastních vytipovaných míst vybrali ta nejrizikovější.

V Olomouckém kraji se na 56 vytipovaných místech celý den měřila nejvyšší povolená rychlost v daném úseku. Jednalo se o dálnice, silnice první, druhé i třetí třídy a to jak v obci, tak mimo obec.

Akce má za cíl snížit dopravní nehodovost a upozornit na riziková místa, kde může docházet nebo dochází k tragickým dopravním nehodám.

"Během akce bylo zkontrolováno 399 vozidel, zjištěno 174 přestupků, z toho 31 oznámeno správnímu orgánu a na pokutách kolegové uložili celkem 70.500 korun. Překročení nejvyšší povolené rychlosti se dopustilo 154 řidičů, kdy na pokutách bylo uloženo 63.300 korun, z toho bylo 31 přestupků oznámeno. Kontrolám neunikly ani jiné přestupky," uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová s tím, že i když se jednalo o předem ohlášenou akci, z čísel je vidět, že řidiči jsou nepoučitelní a dodržování rychlosti je pro ně velkým problémem.

Za první čtvrtletí tohoto roku došlo v Olomouckém kraji k 1035 nehodám a zemřelo při nich pět osob. Jednou z hlavních příčin nehody je právě nepřiměřená rychlost, ta byla příčinnou 233 nehod a zemřely při nich tři osoby. (red)

Poslat nový komentář