Alkohol za volant nepatří. Pořád to nechápeme!

Alkohol za volant nepatří. Pořád to nechápeme!
ilustrační foto PČR

Na pět řidičů pod vlivem alkoholu policisté narazili během středy na Prostějovsku. Policisté u nich naměřili hodnoty od 1,25 ‰ do 2,51 ‰ alkoholu v dechu.

S prvním řidičem pod vlivem alkoholu se střetli ve středu 29. září krátce před půl šestou odpoledne v obci Čelechovice na Hané. Za volantem Škody Felicie seděl 69letý muž, který se při kontrole podrobil dechovým zkouškám na alkohol s pozitivními hodnotami 1,60 ‰ a 1,61 ‰ alkoholu v dechu.

Zhruba za půl hodiny, tedy krátce před šestou hodinou policisté zastavili na stejném místě 44letého muže řídícího vozidlo Škoda Felicia. I u něj provedená dechová zkouška na alkohol byla pozitivní. Přístroj řidiči naměřil hodnoty 1,57 % a 1,64 ‰ alkoholu v dechu.

Třetího hříšníka prostějovští policisté zastavili po devatenácté hodině v obci Smržice. Vozidlo Škoda Felicia řídil 73letý muž, u kterého provedené dechové zkoušky na alkohol byly pozitivní s hodnotami 1,77 ‰ a 1,64 ‰ alkoholu v dechu.

Po půl jedenácté večer policisté zastavili 49letého řidiče vozidla Fiat Ducato v obci Hruška. Muž se při kontrole podrobil dechovým zkouškám na alkohol, které ukázaly hodnoty 1,35 ‰ a 1,25 ‰ alkoholu v dechu.

"Policisté všem řidičům další jízdu zakázali. Řidičům hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář