Sedm řidičů nemělo za volantem co dělat

Sedm řidičů nemělo za volantem co dělat
ilustrační foto

Pravidelně po víkendu v pondělí dopoledne provádí policisté dopravně bezpečnostní akci zaměřenou na kontrolu řidičů motorových vozidel, zdali neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Tři desítky policistů během čtyř hodin zkontrolovaly přes 400 vozidel v Olomouckém kraji.

„Policisté zjistili bezmála čtyřicet přestupků, z nichž tři desítky vyřešili příkazem na místě v celkové výši 13 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí Libor Hejtman. Pod vlivem alkoholu přistihli šest řidičů, z toho jeden z nich nadýchal přes jedno promile alkoholu v dechu a za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Také přistihli jednoho řidiče pod vlivem jiné návykové látky. Pět řidičů řídilo vozidla v nevyhovujícím technickém stavu, čtyři nepoužili za jízdy bezpečnostní pásy a dva porušili maximální povolenou rychlost.

„Upozorňujeme řidiče, že v podobných dopravně bezpečnostních akcích budeme i nadále pokračovat,“ doplňuje Hejtman. (red) 

Poslat nový komentář