Zlodějský víkend. Vykradli domy, chaty i faru

Zlodějský víkend. Vykradli domy, chaty i faru
ilustrační foto internet

 

Vánoční svátky se blíží a zloději jsou v pohotovosti. Jen tak lze vysvětlil tento víkend, kdy rabovali nejen v rodinných domech, ale i na faře.

V pátek 8. listopadu došlo ke vloupání do dvou rodinných domů ve Stroupežnického a Duhové ulici v Prostějově. Zatím neznámého pachatele neodradilo ani to, že oba domy jsou obehnány plotem. Oplocení přestřihl a vnikl na přilehlé zahrady. V domě ve Stroupežnického odcizil fotoaparát a notebook v hodnotě 44 tisíc korun. Stejným způsobem se dostal i k domu v Duhové, odkud vzal čtvery náramkové hodinky, peníze a několik kusů šperků. Majitelům způsobil škodu v předběžné výši 12 tisíc korun. Další dům byl vykraden v Krásné ulici. Zloděj se tam pro lup vydal z pátku na sobotu. „Ukradl klíče od dvou vozidel, svazek klíčů, mobilní telefon a notebook. Také vnikl do garáže, kde za pomoci odcizených klíčů jedno z vozidel odemkl, prohledal, ale nic nevzal. Majiteli způsobil škodu za téměř 39 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Ve stejném čase a na stejné ulici se zloděj pokusil vloupat do dalšího z rodinných domů. Poškodil vstupní dveře, ale do domu se mu vniknout nepodařilo. Přesto majiteli způsobil škodu poškozením za 10 tisíc korun.

K vloupání došlo o víkendu ve Smržické ulici, ze zahradní kůlny zloděj odnesl sadu gola klíčů, dvě sekery, aku vrtačku , kotoučovou pilu, vibrační brusku a zahradní zastřihávač v hodnotě 13 tisíc korun. Vdruhém případě se zloděj vloupal do chatky v Lidické ulici, odkud ukradl nářadí za 9 tisíc.

Ani fara v Protivanově nezůstala ušetřena krádeži vloupáním. Zloděj ji vykradl v sobotu a odnesl si peníze, klíče a peněženku s penězi. Farní společnosti způsobil škodu za více než 90 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář