Zmizely značkové kabelky, tašky, brýle, hifi...

Zmizely značkové kabelky, tašky, brýle, hifi...
ilustrační foto internet

 

Prostějovští policisté mají na pilno. Nový rok jim začal sérií nahlášených krádeží. Zmizelo hospodářské zvířectvo, železo, kotel na topení i oblečení.

V době od 1. do 22. prosince došlo v Drahanech ke vloupání do rodinného domu v rekonstrukci. Zatím neznámý pachatel z pozemku u domu odcizil malý žebřiňák i s kovovým odpadem a ze sklepa domu již zapojený kotel na tuhá paliva. Majitelce způsobil škodu za téměř 15 tisíc korun.

Škodu za 166 tisíc korun způsobil pachatel, který v době od 31.12.2013 do 2.1.2014 vnikl do jednoho z bytů v domě v Tylově ulici v Prostějově a ukradl několik značkových kabelek a tašek, značkových brýlí, hifi věž, značkové oblečení, hodinky a další věci. „Policisté případ šetří pro krádež a porušování domovní svobody, za které pachateli hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

O 15 králíků a 15 slepic v celkové hodnotě 6 tisíc korun přišel pětaosmdesátiletý senior z Prostějova. Ukradl je zloděj, který se v době od 1. do 2. ledna vloupal do hospodářského přístřešku u domu v Hacarově ulici. Zloději hrozí za krádež dva roky vězení. (red)

Poslat nový komentář