Do školy se nešel učit, ale krást. Vykradl ZŠ J. Železného!

Do školy se nešel učit, ale krást. Vykradl ZŠ J. Železného!
ilustrační foto mestopv.cz

 

Ze spáchání trestného činu krádež a poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v době ze 13. na 14. června 2014 vloupal do jedné ze základních škol v Prostějově. Odnesl z ní výpočetní techniku.

"Na chodbě poškodil pohybové čidlo a následně vnikl po poškození zámků do několika místností v celé budově. Z některých z nich demontoval několik počítačových souprav, které si připravil na podlahu místnosti, z jedné zesilovač, video a projektor, z další notebooky. Do jiných místností vnikl, prohledal je, ale nic neodcizil," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Následně z budovy postupně odnesl pouze některé z počítačů, mezi nimi i tři nově zabalené kompletní počítačové soupravy a také tři notebooky. Podle informací PvNovinek se jednalo o ZŠ Jana Železného, což potvrdilo i vedení školy. "Celkovou škodu zatím neznáme," konstatoval ředitel Jan Krchňavý

Policisté na případu intenzivně pracují a po pachateli pátrají. V případě jeho zjištění mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. (red)

Komentáře

jaj

Poslat nový komentář