Vykradač výloh dopaden!

Vykradač výloh dopaden!
ilustrační foto

Spoluprací kriminalistů oddělení obecné kriminality a policistů z obvodního oddělení Prostějov 1 se usilovnou operativně pátrací činností podařilo dopadnout pachatele sedmi skutků vloupání do prodejen, kterých se dopustil v období od 8. prosince 2015 do 13. ledna 2016 převážně v západní polovině města Prostějova. 

"Prvního vloupání se devětadvacetiletý muž z Prostějova měl dopustit v noci z 8. na 9. prosince 2015. Po rozbití výlohy prodejny oděvů v Kravařově ulici kovovým oválným předmětem, se podezřelý zmocnil vystaveného stojanu se třemi kusy designových hodinek. Při rozbití výlohy došlo také k poškození figuríny umístěné ve výloze," informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Dne 31. prosince 2015 se podezřelý krátce po poledni obdobným způsobem vloupal do výlohy obchodu v Plumlovské ulici. Tentokrát k rozbití výlohy použil stolní svěrák. Z výlohy následně odcizil 4 kusy dámských náramkových hodinek a 12 párů dámských náušnic.

Dne 4. ledna 2016 v podvečerních hodinách podezřelý použil ocelovou trubku k rozbití výlohy zlatnictví na náměstí T. G. Masaryka. Z prostor výlohy poté odcizil 10 kusů pozlacených řetízků a 11 kusů pozlacených náramků.

Dne 7. ledna 2016 ve 14:59 hodin v obchodním centru v Plumlovské ulici, z prostoru u pokladny, bez použití násilí odcizil 13 kusů náramkových hodinek.

Dne 11. a 13. ledna 2016 se po násilném překonání vstupních dveří vloupal do prodejny oděvů v Plumlovské ulici. V obou případech v prodejně z pokladny odcizil finanční hotovost.

Dne 12. ledna 2016, krátce před půlnocí, se po násilném překonání vstupních dveří vloupal do prodejny v nákupní zóně v Plumlovské ulici. Prodejnu následně prohledal, ale nic neodcizil. Poškozením dveří prodejny však způsobil škodu vyčíslenou na 41 800 korun.

Provedeným šetřením policisté ještě zjistili, že muž dne 19. listopadu 2015, po přelezení oplocení prostoru kolárny u jedné prostějovské základní školy, odcizil jízdní kolo značky Leader Fox.

Celková škoda na věcech odcizených při uvedeném jednání byla vyčíslena na 32 578 korun. Na dalších 79 215 korun byla vyčíslena škoda, kterou podezřelý muž způsobil poškozením zařízení prodejen.

"Podezřelý se uvedených skutků dopustil přesto, že byl za obdobné jednání v minulosti již odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce osmnácti měsíců, který si odpykal v srpnu roku 2014. Muž je pro své jednání podezřelý z přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci. Pro tyto skutky a s přihlédnutím ke speciální recidivě jednání trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," dodal mluvčí s tím, že v současnosti je podezřelý muž pro své další protiprávní jednání stíhán vazebně. (red)

Poslat nový komentář