O víkendu se kradlo v barech

O víkendu se kradlo v barech
ilustrační foto ber

Hned dva případy krádeží v prostějovských barech řeší od víkendu policisté. Dvě dámy přišly o věci za bezmála dvacet tisíc korun.

V sobotu před půl čtvrtou hodinou ranní v baru v centru města Prostějova odcizil dosud neznámý pachatel osmadvacetileté ženě dámskou kabelku. "Kabelku s koženou bundou, mobilním telefonem značky Lenovo a růžovou dámskou koženkovou peněženkou s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí 1 400 korun majitelka na pět minut nechala volně položenou na lavici. Celkovou výši způsobené škody vyčíslila na bezmála 10 tisíc korun," popsal první případ policejní mluvčí František Kořínek. 

Obdobnou chybu udělala i jednadvacetiletá žena o den později. V baru v centru města Prostějova měla v době od dvou do šesti hodin volně odloženou kabelku s mobilním telefonem. V tomto případě žena přišla pouze o mobilní telefon typu Samsung Galaxy A5 v hodnotě osm tisíc korun.

"Pachatelé obou skutků jsou pro své jednání podezřelí z přečinu krádež. Pachatel prvního uvedeného případu navíc ještě z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a prokázání viny jim za to hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář