Skutečně drzá zlodějka!

Skutečně drzá zlodějka!
ilustrační foto

Z přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku podezírají koničtí policisté čtyřicetiletou ženu z Prostějova. 

Těchto skutků se měla podezřelá dopustit tím, že dne 16. června 2017 v místě bydliště v obci na Konicku navštívila sedmdesátiletého muže, kterého měla požádat o zapůjčení finanční hotovosti 4 tisíce korun. Muž ze zásuvky vytáhl částku 10 tisíc korun, odpočítal z ní požadovanou částku a zbytek do zásuvky vrátil. Žena se nabídla, že muži pomůže s pověšením záclon a v nestřeženém okamžiku ze zásuvky měla uložené peníze odcizit. O tři dny později žena opět muže potkala a ten ji pozval do domu. Žena počkala, až muž usne a poté mu měla odcizit finanční hotovost 2 400 korun, které měl u sebe.

Dne 3. července pak žena muže v domácnosti navštívila potřetí a z volně odložené peněženky mu měla odcizit platební kartu. Tu následně měla použít k nákupům v obchodech, čímž z účtu poškozeného vyčerpala bezmála 2 800 korun."Celkem měla podezřelá poškozenému muži způsobit škodu vyčíslenou na 11 144 korun," informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Dne 3. července v odpoledních hodinách pak stejná žena měla využít neopatrnosti dvaatřicetiletého muže v obci na Konicku. Nezamčenými dveřmi vstoupila do jeho domu, odkud následně odcizila potraviny. Poté vešla do pokoje, kde spal majitel domu a z kapes oděvu mu měla odcizit peněženku a mobilní telefon. Muž se probudil, proto žena z domu odešla a před domem peněženku odhodila. Ponechala si pouze finanční hotovost 400 korun a mobilní telefon. V tomto případě poškozenému způsobila škodu vyčíslenou na 1 136 korun.

"V obou případech je vedeno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelé za přečin porušování domovní svobody, přečin krádež a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář