Šestnáctiletý mladíček z Přerovska kradl ve velkém v Prostějově!

Šestnáctiletý mladíček z Přerovska kradl ve velkém v Prostějově!
ilustrační foto

Ze spáchání celkem třinácti skutků majetkové trestné činnosti podezírají prostějovští kriminalisté teprve šestnáctiletého mladíka z Přerovska. Ten se měl na celém území města Prostějova v době od 10. června do srpna dopouštět krádeží v prodejnách a krádeží jízdních kol. 

"Při výslechu se přiznal ke krádeží pěti uzamčených a jednoho neuzamčeného jízdního kola a krádeži čtyř jízdních kol uzamčených v držáku umístěném na obytném vozidle. Dále přiznal čtyři případy krádeží zboží v prodejně během prodejní doby a dvě vloupání do prodejen mimo prodejní dobu. V jednom případě při pokusu vloupání do prodejny pouze poničil její výlohu.

Uvedené odcizení kol z držáku na obytném voze bylo se škodou vyčíslenou na 36 500 korun skutkem nejvážnějším. Na druhou stranu podezřelý nepohrdl ani pěti čokoládami Milka v celkové hodnotě 180 korun, odcizenými během provozu v prodejně v Kostelecké ulici," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Celková výše způsobené škody byla dosud vyčíslena nejméně na 54 566 korun na odcizených věcech a na 17 tisíc korun na věcech poškozených.

"Z účasti na několika z uvedených skutků kriminalisté podezírají také jednadvacetiletého muže z Prostějovska. Ten se však dosud přiznal jen k některým. Také s ohledem na jeho kriminální minulost je tento muž v současnosti stíhán vazebně," dodal mluvčí. (red)

 

Komentáře

znat te polamu te zmrde !

Poslat nový komentář