Vloupání do vozidel. U hřbitova

Vloupání do vozidel. U hřbitova
ilustrační foto PČR

Během právě skončeného víkendu přijali prostějovští policisté oznámení o dvou vloupáních do zaparkovaných vozidel. K oběma došlo na parkovišti u Městského hřbitova v Prostějově.

V prvním případě se v sobotu před sedmnáctou hodinou dosud nezjištěný pachatel vloupal do automobilu typu Škoda Fabia. Po rozbití okénka pravých předních dveří z podlahy před sedadlem spolujezdce odcizil dámskou kabelku. Spolu s ní její devětašedesátiletá majitelka přišla i o peněženku s dvěma platebními kartami, finanční hotovostí dva tisíce korun, osobními doklady a telefon značky Nokia. Celková výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 6 500 korun.

Ke druhému případu došlo o den později před osmnáctou hodinou. Tentokrát si nezjištěný pachatel vyhlédl vozidlo Ford Escort. Z toho po rozbití okénka odcizil plátěnou příruční taštičku s poznámkovým blokem, propiskou a dětskými korálky. Škoda způsobená odcizením byla vyčíslena na 100 korun. Škoda způsobená poškozením vozidla pak na dva tisíce korun.

"V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež. V prvním uvedeném případu pak také pro podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a prokázání viny pachatelům těchto skutků hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. (red)

 

Komentáře

Tolik loupeži u hřbitova a není politicka vůle tam dat kamery. Hamba Městské policii.

Poslat nový komentář