Taška ve vozidle bez dozoru u hřbitova nevydržela ani pět minut

Taška ve vozidle bez dozoru u hřbitova nevydržela ani pět minut
ilustrační foto PČR

Pouhých pět minut stačilo dosud nezjištěnému pachateli k odcizení tašky odložené ve vozidle bez dozoru. Stalo se tak v sobotu 4. listopadu 2017 kolem šestnácté hodiny u hřbitova v obci Brodek u Prostějova.

"Tašku od dětského kočárku šestatřicetiletá žena nechala na sedadle automobilu typu Huyndai i30. Neznámému pachateli k jejímu odcizení stačilo několik vteřin, během kterých rozbil skleněnou výplň dveří a pro tašku se natáhl dovnitř. Při násilném vniknutí do vozidla pachatel poškodil i lak jeho dveří. Tím majiteli způsobil škodu předběžně vyčíslenou na 15 tisíc korun. Na dalších 5 100 korun pak vyčíslila majitelka tašky škodu na odcizených věcech. K těm mimo tašky samotné patří také peněženka s platební kartou, osobními doklady a finanční hotovostí 800 korun, svazek klíčů, mobilní telefon a další drobnosti," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. 

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež, přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu poškození cizí věci. V případě dopadení a odsouzení pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

 

Poslat nový komentář