Zloději řádili. U hřbitova i v prodejně

Zloději řádili. U hřbitova i v prodejně
ilustrační foto

V úterý 28. listopadu 2017 řešili policisté v prostějovském okrese hned dva případy krádeží. V tom prvním navštívil zloděj odemknutý automobil, v druhém neuzamčenou prodejnu.

"Před jedenáctou hodinou dopolední využil dosud nezjištěný pachatel hrubé neopatrnosti třicetileté ženy a na parkovišti u hřbitova v obci Měrovice na Hané vnikl do jejího neuzamčeného automobilu. Z toho odcizil volně odloženou dámskou kabelku s peněženkou, doklady osobními i k vozidlu, platební kartou a mobilním telefonem. Celkem žena způsobenou škodu vyčíslila na šest tisíc korun," uvedl k první krádeži policejní mluvčí František Kořínek. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ty pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Tentýž den mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou využil dosud nezjištěný pachatel neopatrnosti třicetileté ženy a po vniknutí neuzamčenými zadními dveřmi jí ze zadní části prodejny na Pernštýnském náměstí v Prostějově z volně odložené kabelky odcizil peněženku. "S peněženkou žena přišla i o osobní doklady, dvě platební karty a finanční hotovost 13 300 korun. Celkem poškozená škodu vyčíslila na bezmála čtrnáct tisíc korun," doplnil Kořínek. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ty pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

 

Poslat nový komentář