Kradl v domech, kam přišel koledovat. Jel do nemocnice, skončil na záchytce

Kradl v domech, kam přišel koledovat. Jel do nemocnice, skončil na záchytce
ilustrační foto

Na velikonoční pondělí v odpoledních hodinách zjistil jednačtyřicetiletý muž v Kostelci na Hané na chodbě domu se dvěma bytovými jednotkami stejně starého muže. Když se ho zeptal, co zde dělá, dostal odpověď, že jde s pomlázkou do bytu ve druhém patře. Když za chvíli zjistil, že se mu z chodby ztratily cigarety, kontaktoval majitele druhého bytu s dotazem, zda něco nepostrádá i on. 

"Po krátké kontrole zjistili, že se z chodby ztratily dva svazky klíčů, na kterých byl mimo jiné i klíč od automobilu. Oba muži usoudili, že věci odcizil muž, který se pohyboval po chodbě domu, a vyběhli ho hledat před dům. Tam ho zahlédli, jak právě vchází do vedlejšího domu. Když ho doběhli a zjistili, že věci opravdu odcizil on, došlo na místě k incidentu, při kterém měl být podezřelý muž zraněn," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že věc je šetřena pro podezření z přestupku proti občanskému soužití.

Na místo přivolaným zdravotníkům měl zraněný muž uvádět takové zdravotní komplikace, že rozhodli o jeho převozu k nemocničnímu vyšetření. "Po příjezdu do prostějovské nemocnice však muž „téměř zázračně ožil“, takže jsme před sedmnáctou hodinou přijali oznámení o agresivním pacientovi. Hlídka vyslaná na místo pak přispěla ke zklidnění situace a muž den ukončil na protialkoholní záchytné stanici v Olomouci," dodal mluvčí.

Pro své jednání je muž podezřelý z přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádež. Protože byl v minulosti pro majetkovou trestnou činnost již pravomocně odsouzen, hrozí mu v případě prokázání viny a odsouzení za uvedené jednání trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky. (red)

Poslat nový komentář