Policisté pátrají po totožnosti muže

Policisté pátrají po totožnosti muže
Foto PČR
Další fotky: 
Policisté pátrají po totožnosti muže

V uplynulém týdnu informovali přerovští policisté o dvou mužích, kteří odcizili v prodejně oděvů v přerovské Galerii zboží v hodnotě 2 240 Kč a pronesli ho bez zaplacení přes pokladnu. Oba muži z místa utekli, jednoho ale dopadla ostraha. Po druhém policisté pátrají kvůli podezření, že se dvojice dopouštěla sériové trestné činnosti na území celé České republiky.

Dne 18. dubna v odpoledních hodinách přišli do obchodu s oblečením v přerovském obchodním centru Galerie dva muži. Jeden z nich, 44letý recidivista, si nastrkal do igelitové tašky, kterou si přinesl s sebou, osm kousků dětského oblečení v celkové hodnotě 2 240 Kč. Bez zaplacení opustil prodejnu, ale vzápětí byl zastaven ochrankou prodejny, která ho vyzvala k nahlédnutí do tašky. Podezřelý, místo aby se kál, se pustil do muže a oslovil ho vulgárním výrazem s tím, aby ho nezdržoval a strčil do něho rukou. S druhým mužem pak z prodejny odešli. Detektiv oba muže pronásledoval až na parkoviště za kinem, kde se rozdělili. Pokračoval dál za podezřelým až na ulici Komenského. Před místním bistrem se lapkovi nelíbilo, že je nadále sledován, proto odhodil tašku s ukradenými věcmi a s výhrůžkami, že pronásledovatele zabije, šel proti němu a chtěl ho napadnout. Nicméně na muže z ostrahy si nepřišel, protože ho zadržel až do příjezdu hlídky městské policie. Ukradené věci poškozené nebyly, proto byly vráceny zpět na prodejnu. Dalším šetřením se zjistilo, že podezřelý byl za stejný trestný čin v minulosti soudem odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

"Strážníci nám muže předali a ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež s tříletou trestní sazbou odnětí svobody. Jak je uvedeno ve zprávě, druhý muž se v průběhu útěku od svého kolegy odpojil a je podezření, že se oba dopouštějí sériové trestné činnosti na území celé České republiky. Vzhledem k tomu, že se do dnešního dne nepodařilo spolupachatele tohoto protiprávního jednání ustanovit a k jeho totožnosti nebyl získán žádný poznatek, žádáme veřejnost o spolupráci. V případě jakýchkoliv informací je možné obrátit se osobně na obvodní oddělení Přerov 1, nebo lze poznatky sdělit na telefonním čísle 974 778 651, využít bezplatnou linku 158 nebo email pr.oo.prerov.podatelna@pcr.cz.", uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář