Na Prostějovsku řádil zloděj. Pomáhalo mu kamení

Na Prostějovsku řádil zloděj. Pomáhalo mu kamení
ilustrační foto PČR

Škodu za několik desítek tisíc korun po sobě zanechal neznámý pachatel, který vnikl v úterý v odpoledních hodinách do dvou rodinných domů. Do obou vnikl stejným způsobem, a to rozbitím balkónových dveří v přízemí za pomoci kamene. 

V Olšanech prohledal celý dům a odcizil z něho sportovní hodinky, sportovní nůž, zlaté šperky, finanční hotovost a stravenky v celkové hodnotě necelých 50 000 Kč. Další škodu ve výši 4 500 Kč způsobil na poškození dveří. Ve stejné době vnikl i do rodinného domu v sousední malé obci. I zde prohledal celý dům a nalezl hodinky, sluneční brýle, parfém, pánské značkové oblečení a obuv, zlaté šperky a finanční hotovost, které si přivlastnil. Cena odcizených věcí byla vyčíslena na necelých 126 000 Kč a na poškozených francouzských dveřích byla škoda odhadnuta na 27 000 Kč. 

"V souvislosti s oběma vykradenými domy jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci s pětiletou trestní sazbou odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář