Předstíral zájem o vozidlo. A pak s ním ujel!

Předstíral zájem o vozidlo. A  pak s ním ujel!
ilustrační foto

V pondělí 17. 12. 2018, kolem půl jedenácté dopoledne, přijali policisté oznámení o odcizení vozidla Škoda Fabia za 45 000 korun, k němuž mělo dojít v jednom z autobazarů na Šternbersku ze strany neznámého muže.

"Muž předstíral zájem o koupi předmětného vozidla, které měl majitel autobazaru v tu dobu nastartované. Dohodli se na zkušební jízdě a v okamžiku, kdy neznámý muž usedl za volant a majitel autobazaru zavíral dveře od kanceláře, s vozidlem odjel neznámo kam. Po vozidle bylo okamžitě vyhlášeno pátrání, do kterého byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky. V průběhu pátrání bylo předmětné vozidlo i s řidičem zadrženo policejní hlídkou pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje na ulici Velkomoravské v Olomouci," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Jak policisté zjistili, jednalo se o šestadvacetiletého muže. Ten následně policistům uvedl, že vozidlo vzal v jednom z autobazarů na Šternbersku. Vozidlo bylo po provedených úkonech předáno majiteli autobazaru. Šestadvacetiletému muži policisté, v průběhu včerejšího dne, sdělili podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, na který trestní zákoník, mimo jiné, stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta. Proč muž vozidlo vzal, je nadále v šetření. (red)

 

Poslat nový komentář