Fanda Baníku zbil fandu Slavie. Za ukradenou šálu je obviněn z loupeže

Fanda Baníku zbil fandu Slavie. Za ukradenou šálu je obviněn z loupeže
ilustrační foto

Včerejší finálové utkání MOL Cup mezi celky FC Baník Ostrava a SK Slavia Praha, které se odehrálo v Olomouci na Andrově stadionu, navštívilo téměř 12 000 diváků. Policisté z krajů Olomouckého, Moravskoslezského, Jihomoravského, Zlínského, Pardubického a z Prahy dohlíželi na veřejný pořádek ve městě, bezpečnost občanů a provoz na silnicích.

Velká část fanoušků přijela do Olomouce speciálními vlakovými soupravami. Policisté provedli doprovod, jak pražských, tak i ostravských fanoušků z hlavního nádraží na Andrův stadion. V rámci pochodu byl postupně zastaven veškerý provoz v ulicích Masarykova třída, Žižkovo náměstí, Jiřího z Poděbrad, Dobrovského a Na Střelnici.

"Během opatření byl zadržen osmadvacetiletý muž z Opavska, který po skončení fotbalového utkání u Androva stadionu fyzicky napadl devětadvacetiletého muže ze Strakonicka. Útočník po napadení odcizil poškozenému červenobílou šálu. Podezřelý vzápětí skončil v rukou policistů ze speciální pořádkové jednotky. Muž je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let," konstatoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté dále v rámci opatření řešili čtyři přestupky. Jednalo se o neuposlechnutí výzvy, zahalování obličeje, prokazování se neplatným občanským průkazem a přestupek proti občanskému soužití. Dva přestupky vyřešili policisté příkazem na místě. (red)

Poslat nový komentář