Kluk využil situace a odcizil automobil. Ten naboural, vystoupil z něj a vzápětí ukradl kolo

Kluk využil situace a odcizil automobil. Ten naboural, vystoupil z něj a vzápětí ukradl kolo
Foto PČR
Další fotky: 
Kluk využil situace a odcizil automobil. Ten naboural, vystoupil z něj a vzápětí ukradl kolo

V úterý odpoledne se na policisty obrátil mladý muž, že mu před malým okamžikem někdo odcizil osobní auto, které měl odstavené před domem v obci Němčice nad Hanou i s klíčky v zapalování. Policejní hlídky ihned dostaly informace z operačního střediska a začalo pátrání po vozidle i pachateli, kterého se podařilo během půlhodiny od oznámení zadržet.

Bohužel ke škodě majitele stihl zloděj auto značky VW Golf nabourat. Šetřením události vyšlo najevo, že mladistvý pachatel využil situace, kdy klíče od vozidla byly v zapalování, nasedl a odjel. Projel obcí Mořice směrem na Vrchoslavice a přibližně půl kilometru za Mořicemi jízdu nezvládl a havaroval mimo komunikaci do pravého příkopu. Nehodu ustál bez zdravotní újmy, bez potíží z vozidla vystoupil a vrátil se pěšky zpátky do obce Mořice, kde našel na kraji dědiny u jednoho z domů neuzamčené jízdní kolo, na které bez výčitek svědomí nasedl a odjel původně zamýšleným směrem na Vrchoslavice okolo auta, které naboural. Do cíle ale nedojel, protože byl zadržen policejní hlídkou a skončil na policejní služebně. Později se zjistilo, že se mladík projížděl autem bez patřičného oprávnění, které je k řízení potřeba. Že by řídil pod vlivem alkoholu, se nepotvrdilo a majitel havarovaného golfu si škodu předběžně stanovil na 15 000 Kč.

"Po zadokumentování případu byl mladík propuštěn na svobodu, nicméně je podezřelý z trestných činů krádež a neoprávněné užívání cizí věci. Při rozhodování o trestu bude soud zajisté přihlížet i k tomu, že se podezřelý uvedeného jednání dopustil v době nouzového stavu," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

 

Poslat nový komentář