Na Prostějovsku bylo od začátku roku vykradeno jedenáct domů!

Na Prostějovsku bylo od začátku roku vykradeno jedenáct domů!
ilustrační foto PČR

S dotazem stran vykradených domů se na redakci Prostějovských novinek obrátila Helena Z. z Vřesovic. Podle ní se zloději soustředili i na domy ve Vřesovicích a Vranovicích. Pachatelé se podle ní do domů násilně dostávají v nejrůznější denní dobu. O informace redakce požádala policejního mluvčího Františka Kořínka. Ten události potvrdil.

„K dnešnímu dni v letošním roce v okrese Prostějov evidují policisté jedenáct případů vloupání do rodinných domů. Pro srovnání, za leden bylo sedm skutků, zatímco v minulém roce jeden, a za první dva měsíce roku to loni byly tři případy,“ uvedl Kořínek.

Věci se podle jeho slov intenzivně věnují jak policisté místně příslušných obvodních oddělení, tak kriminalisté SKPV. “Vloupání do domů šetříme pro podezření ze zločinů krádež, s trestní sazbou odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ doplnil s tím, že více k věci v tuto chvíli policisté nemohou uvést.

Mimo obecných pravidel ochrany majetku, jako jsou zamykání objektu, instalace zábranných prostředků a podobně, policisté doporučují jedno z nejlepších a přitom levných -  udržování dobrých vztahů se sousedy. „Lidé si tak mohou domy hlídat navzájem a případný podezřelý pohyb hlásit na linku 158,“ doplnil Kořínek. (ber)

Poslat nový komentář