Pracovat se jí nechce. A tak okrádala spoluobčany

Pracovat se jí nechce. A tak okrádala spoluobčany
ilustrační foto

Krádežemi si zřejmě přilepšuje 25letá žena z Prostějova, která bezostyšně obrala několik svých spoluobčanů. Ve zkráceném přípravném řízení jí bylo sděleno podezření z trestného činu krádež.

Koncem července připravila ženu, která pracovala v doručovací službě, o firemní mobilní telefon v hodnotě 3 000 Kč. V době, kdy poškozená chystala v autě a předávala zboží zákazníkovi na ulici Olomoucká v Prostějově, tak se k ní přitočila a telefon jí sebrala z brašny, kterou měla pověšenou na opasku a rychle utekla. Další, prozatím prokázaný případ, se stal v září na ulici Trávnická ve vestibulu zdravotního zařízení. Tady okradla muže, který zde byl na vyšetření, a využila jeho ne zrovna dobré fyzické kondice. Ze zadní kapsy kalhot mu vytáhla peněženku a utekla s ní pryč. Poškozený přišel o osobní doklady a finanční hotovost 700 Kč. Celkovou škodu, kterou napáchala, si muž vyčíslil na 900 Kč. O peněženku obrala i dalšího muže, na kterého tentokrát narazila na ulici Janáčkova, kde seděl na lavičce autobusové zastávky. Ukradla mu ji z kapsy bundy, kterou měl oznamovatel oblečenou na sobě, a tak jako v předešlých případech rychle zmizela. Poškozený přišel o osobní doklady a finanční hotovost 3 000 Kč.

"Další případy krádeží, kterých se dotyčná žena zřejmě dopustila, se prověřují a provádí se v souvislosti s nimi další šetření," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář