Dva okradení v jeden den. V Prostějově

Dva okradení v jeden den. V Prostějově
ilustrační foto ber

První okradenou se stala 77letá seniorka, která se nacházela v prostoru autobusové zastávky na ulici Šárka v Prostějově. Dva neznámí pachatelé, muž a žena, poškozenou společně zabavili a odlákali její pozornost od tašky na kolečkách, kterou měla ve své blízkosti.

„Jeden z nich pak díky tomu mohl hrábnout dovnitř a vytáhnout z ní další tašku, ve které měla poškozená klíče od domu a peněženku s hotovostí 500 Kč, osobními doklady a dalšími kartami. Jakmile měli tašku ve své moci, rychle se „rozloučili“ a byli fuč. Poškozené jejich jednání neušlo a ihned nás kontaktovala na lince tísňového volání. Událost vedeme jako přestupek proti majetku," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Druhým nešťastníkem se stal sedmdesátník na ulici Konečná na parkovišti před objektem KFC. Neznámý pachatel využil chvíle, kdy skládal do zavazadlového prostoru nákup a ze zadního sedadla mu odcizil tašku s peněženkou, klíči a mobilním telefonem. V peněžence měl poškozený platební kartu, hotovost 1 200 Kč a doklady. Škodu si okradený muž doposud nevyčíslil. „Tento případ šetříme pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," doplnila Zajícová. (red)

Poslat nový komentář