Nominujte do Křesadla. Je určeno dobrovolníkům

Nominujte do Křesadla. Je určeno dobrovolníkům
ilustrační foto znak Křesadlo

Letos se v Olomouckém kraji koná již desátý jubilejní ročník udílení cen dobrovolníkům Křesadlo 2020. Jde o „​cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci “. Nominujte i vy dobrovolníky z Vašeho okolí!

Nominaci kandidátů k ocenění provádí široká veřejnost z celého Olomouckého kraje, zapojit se tedy můžete i vy. Máte na výběr ze sedmi kategorií: sociální služby; děti, mládež, volnočasové aktivity; zdravotní oblast; ekologické aktivity; spolková činnost; humanitární pomoc, rozvojové projekty; dobrovolní hasiči. Nově můžete nominovat i osoby, které se na dobrovolnické činnosti podíleli významně během probíhající pandemie nového typu koronaviru.

Víte-li o někom, jehož dobrovolnická činnost by si zasloužila ocenění v některé z výše jmenovaných oblastí, neváhejte navštívit webové stránky www.kresadlo-ok.cz, kde je jsou podrobné informace a nominační formulář ke stažení.

Nominace mohou být zasílány od 1. října do 31. října 2020 e-mailem na info@kresadlo-ok.cz a tištěnou formou na Maltézskou pomoc se sídlem v Olomouci na adrese Wurmova 7. Nominace, které budou zaslány pouze elektronicky, nebudou přijaty k hodnocení.

Nezávislá komise v průběhu listopadu rozhodne o deseti oceněných. Slavnostní předávání cen Křesadlo 2020 proběhne v prosinci v Arcibiskupském paláci v Olomouci. (red)

Poslat nový komentář