Trefa do černého: policisté chytli zloděje přímo při činu

Trefa do černého: policisté chytli zloděje přímo při činu
ilustrační foto

Němčičtí policisté v pátek v noci při hlídkové činnosti přistihli pachatele pohonných hmot. Tři mladé zloděje zajistili při kontrole vlakového nádraží v Nezamyslicích.

Na základě vlastního šetření policistů z Obvodního oddělení Němčice nad Hanou bylo při kontrole vlakového nádraží v obci Nezamyslice v pátek v noci zjištěno, že u nádraží parkuje vozidlo Ford Fiesta. Ve vozidle se nacházeli tři mladí muži (ročníky narození 1988,1983, a 1984). "Policisté si všimli, že z vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkované vedle vozidla s osádkou,  uniká benzín do nachystané plastové nádoby. Vzhledem k tomu, že se v těchto nočních hodinách v okolí místa nikdo jiný nenacházel a z oděvů mužů byl cítit zápach benzínu, byli všichni tři muži na místě zadrženi," uvedla Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

Z následného šetření a výslechů bylo zjištěno, že dva z povedené trojice společně toho večera vnikli pomocí kuchyňského nože a šroubováku do plastové nádrže vozidla ŠKODA FELICIA, které bylo odstavené na parkovišti před budovou nádraží v Nezamyslicích. Z nádrže následně odcizili 3 litry benzínu, přičemž byli vyrušeni hlídkou policie a způsobili majitelce vozidla Felicia škodu v předběžné výši 1 400 korun. 

"Mladíkům bylo sděleno podezření z přečinu krádež vloupáním spáchaného formou spolupachatelství. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení," dodala E. Čeplová.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář