Na Prostějovsku včera kokrhal ohnivý kohout

Chata na Pohodlí zcela lehla popelem. Foto HZS Olomouckého kraje
Chata na Pohodlí zcela lehla popelem. Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Ohněm zcela zničená plechová střecha. Foto HZS Olomouckého kraje
Hasiči požářiště zničené chaty prolévali vodou. Foto HZS Olomouckého kraje
Kdo zapálil posed u Němčic nad Hanou? Foto HZS Olomouckého kraje
Foto HZS Olomouckého kraje

Nově zrekonstruovaná chata u Ptení lehla popelem, posed v jižní části okresu zcela zachvátily plameny. To jsou požáry, které včera zaměstnaly profesionální i dobrovolné hasiče.

Požár zrekonstruované chaty v chatové oblasti Pohodlí u obce Ptení byl nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v pondělí 11. června v 16.35 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Konice a dobrovolní hasiči z Ptení.

"Po příjezdu hasiči zjistili, že chata už pouze doutná, že ji požár zcela zničil. Vzhledem k tomu, že stála v hlubokém lese asi 1 km od silnice, nebyl požár vidět. Objevila ho až náhodná kolemjdoucí, ale to už požářiště pouze doutnalo. Chata byla dřevěná s betonovo-kamennými základy, nedávno zrekonstruovaná, s podkrovím a terasou. Hasiči požářiště prolili vodou a vrátili se zpět na základnu," popsala zásah Vladimíra Hacsiková, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje. Výši škody vyčíslil majitel předběžně na půl milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

K dalšímu požáru vyjížděli hasiči večer. Tísňovou informaci o požáru posedu u Němčic nad Hanou přijalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 19.36 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Konice a dobrovolní hasiči z Němčic nad Hanou.

Po příjezdu hasiči zjistili, že posed - kazatelna se zásobníkem - je zcela zachvácen plameny. Hasiči oheň zlikvidovali a místo předali majiteli. Výše škody byla vyčíslena na 15 tisíc korun, příčina vzniku ohně je v šetření.

(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář