Řidiči sami dávají chmatákům příležitost

Řidiči sami dávají chmatákům příležitost
ilustrační foto

Roztržitost některých řidičů nezná mezí. Přes neustálá upozornění ignorují fakt, že „příležitost dělá zloděje“ a sami nabízejí chmatákům své cennosti jako na podnose.

Téměř každý týden vyjíždí strážníci k vozidlům, která si řidiči opomněli při odchodu zkontrolovat a řádně zabezpečit. Ani v uplynulém týdnu tomu nebylo jinak, na linku 156 přišlo několik hlášení, na které městská policie reagovala. V prvním případě nahlásil všímavý občan nezajištěný automobil v blízkosti ulice Okružní. Vůz měl otevřené dveře u spolujezdce. Jelikož vozidlo bylo opatřeno pouze převozní značkou nebylo možné zjistit majitele, a proto hlídka, která dorazila na místo, nasadila „botičku“. Dle WIN kódu si strážníci ověřili, že se nejedná o odcizené vozidlo. Majitel se přihlásil až druhý den s tím, že má defekt a vyřizuje si odtah. Botička byla sundána a muž si vůz zabezpečil. U dalšího vozu nechal řidič staženo okénko u spolujezdce. Jelikož se jednalo o majitele pocházejícího z Mostkovic, strážníci vyrozuměli hlídku Policie ČR v Plumlově a ti posléze zkontaktovali majitele. Ten se teprve po jednadvacáté hodině dostavil k automobilu, aby jej zajistil.

Při odchodu od vozu by řidiči rovněž neměli zapomínat, že je třeba pořádně zabrzdit, aby nedošlo k nechtěnému pohybu. U supermarketu v Plumlovské ulici vyjel zaparkovaný automobil samovolně z parkoviště a částečně zablokoval silnici. „Přivolaná hlídka majitele o události vyrozuměla a ten poté učinil nápravu. Měl velké štěstí, že nedošlo ke zranění ani ke škodě na majetku,“ uvedla Jana Adámková z oddělení prevence Městské policie Prostějov.

(red)

Poslat nový komentář