Rychlý zásah policie pachatele překvapil

Rychlý zásah policie pachatele překvapil
ilustrační foto

Z úterý na středu se neznámý pachatel zmocnil osobního motorového vozidla Opel Astra, které měl majitel zaparkované před domem v obci Vrbátky. V autě nechal položenou i peněženku s finanční hotovostí 12 000 Kč, k odcizení lákalo i autorádio a dětská autosedačka. Už druhý den objevila auto policejní hlídka v obci Vrchoslavice u bývalého koupaliště.

„Dalším šetřením policistů se ještě téhož dne podařilo odhalit pachatele - dva muže ve věku 18 a 24 let - kteří jsou podezřelí z trestných činů krádeží a neoprávněného užívání cizí věci s tříletou trestní sazbou odnětí svobody,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová.

Chmatáci předvedli své dovednosti ve středu 22. srpna také na parkovišti před jedním z obchodních domů v Prostějově. Tentokrát se zaměřili na vozidlo Peugeot 23leté ženy, která si odložila kabelku na sedadlo spolujezdce. Neznámý lapka toho využil a celou kabelku shrábl ze sedadla i s peněženkou, platební kartou a osobními doklady. Celková škoda byla vyčíslena na hodnotu 3 300 Kč.

Na zloděje láteřil ve středu také majitel autobusu značky Mercedes Benz když zjistil, že jeho vozidlo odstavené u kostela v obci Kladky, zůstalo bez nafty. Zloděj ještě před samotnou krádeží vypojil pojistku pouliční lampy a pak vypáčil dvířka a víčko od palivové nádrže, aby se dostal k pohonným látkám. Z nádrže pak odčerpal 120 litrů nafty. Škoda byla vyčíslena na 4 320 Kč.

(red)

 

Poslat nový komentář