Až výstřel donutil mladého řidiče zastavit vozidlo, neměl řidičák

Až výstřel donutil mladého řidiče zastavit vozidlo, neměl řidičák
ilustrační foto

V pondělí 9. září před dvaadvacátou hodinou prováděla dvojčlenná hlídka z Obvodního oddělení Němčice na Hané v obci Klenovice dohled nad silničním provozem.

 

Krátce před desátou hodinou večer ke kontrolnímu místu přijížděla dvě osobní vozidla, které hlídka předepsaným způsobem zastavila. První vozidlo zastavilo vedle policisty a druhé odbočilo na travnatou polní cestu, kde zastavilo, vypnulo světla a motor. Když řidič viděl, že policejní hlídka nasedá do služebního vozidla, nastartoval vozidlo, zapnul světla a začal ujíždět směrem do obce Klenovice na Hané. Policisté vozidlo pronásledovali směrem na obec Iváň, Hrubčice. Po celou dobu pronásledování měli policisté zapnuté výstražné světla modré barvy se zvukovým signálem a nápisem stop. Mezi obcemi Tovačov Hrubčice pronásledované vozidlo dojeli a za použití varovného výstřelu donutili řidiče zastavit.

Policisté okamžitě řidiče a jeho 19letého spolujezdce zajistili a přiložili jim služební pouta. Šetřením bylo zjištěno, že vozidlo Peugeot 306 řídil 18letý mladík z Prostějova, který není držitelem žádného řidičského oprávnění. V současné době je řidič podezřelý z přestupku řízení bez řidičského oprávnění, kde mu hrozí zákaz činnosti od jednoho do dvou let a sankce od 25000 Kč do 50000 Kč. Celý případ je stále v šetření.

(red)

Poslat nový komentář