Děti při hře zapálily hospodářskou budovu

Děti při hře zapálily hospodářskou budovu
ilustrační foto

V Lutoníně na Prostějovsku hořela včera hospodářská budova. Zapálily ji děti, které si hrály se zápalkami. Jen díky včasnému oznámení a rychlému zásahu nedaleké dobrovolné jednotky hasičů se podařilo zamezit šíření ohně na další budovy.

 

"Linka tísňového volání převzala informaci od oznamovatele v neděli 14.10.2012 v 14:22 hodin. K pomoci operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje vyslalo jednotku požární stanice Prostějov a to osádky dvou cisternových vozidel a rovněž dvě cisternová vozidla dobrovolných hasičů Kostelec na Hané," informuje tiskový mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

 

Hasičům se naštětstí během několika minut podařilo požár lokalizovat. Otevřeli další části požárem nezasažené střešní konstrukce a dohasili menší ohniska požáru. Na půdě bylo uskladněno seno, které hasiči postupně shazovali a hasili mimo objekt. Celý zásah byl přes malý požár kvůli chatrné střešní konstrukci nebezpečný. Také proto hasiči ze střechy sundávali krytinu z cihlových tašek, aby se střecha pod její tíhou nezřítila.

 

Podle vyšetřovatele, který včera na místo také dorazil, požár způsobily děti, které si tu hrály se zápalkami. Dětská hra tak nakonec způsobila škodu 200 tisíc korun. Naštěstí se nikdo nezranil.(bat)

 

Poslat nový komentář