Zloději řádili, nechali za sebou čtyři vykradená vozidla

Zloději řádili, nechali za sebou čtyři vykradená vozidla
ilustrační foto

V průběhu středy přijali prostějovští policisté hned čtyři oznámení o krádežích věcí z vozidel.

K první krádeži vloupáním došlo z úterý na středu na parkovišti v Krasické ulici v Prostějově. Zloděj rozbil jedno z oken Škody Fabia a z vnitřních prostor odcizil ledvinku s celým obsahem. „Poškozený v ní měl peněženku s osobními doklady a platební kartou. Platební kartu neznámý pachatel pohodil vedle vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Ke druhému vloupání do vozidla došlo rovněž v noci z úterý na středu, tentokrát v Brněnské ulici. Zloděj rozbil okno Renaultu Trafic a z kabiny odcizil peněženku. Kromě osobních dokladů a platebních karet v ní byly i 4 tisíce korun, celková škoda byla vyčíslena na 8 tisíc.

Od půlnoci do brzkých ranních hodin došlo k vloupání do Škody Felicia, která byla zaparkovaná v Tylově ulici. I do ní zloděj vniknul po rozbití okna a odcizil peněženku s penězi, osobními doklady a platebními kartami. „Škoda odcizením byla vyčíslena na 5 400 korun, poškozením na 1 500 korun,“ konstatovala Urbánková.

Posledním vozidlem, které mělo včera v odpoledních hodinách nezvaného hosta, je Avia zaparkovaná na náměstí Svatopluka Čecha. Z pravděpodobně neuzamčeného auta zloděj během 10 minut odcizil ledvinku, ve které byly osobní doklady a 6 500 korun.

„Ve třech případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ve čtvrtém případě byly zahájeny úkony pro podezření ze spáchání přečinu krádež,“ dodala mluvčí. (red)

Ilustrační foto: PČR

 

Poslat nový komentář