Policie dopadla zloděje, kteří v srpnu trápili Kladky

Policie dopadla zloděje, kteří v srpnu trápili Kladky
ilustrační foto

Zloděje, kteří řádili v srpnu v obci Kladky na Prostějovsku, nyní odhalili koničtí policisté. Třem mužům nyní za krádeže hrozí dva a tři roky ve vězení.

V uplynulých dnech se policistům z Konice podařilo chytit tři muže ze Svitavska, kteří měli na svědomí dvě srpnové krádeže v obci Kladky na prostějovsku. V prvním případě dva ze zlodějů ve věku 21 a 28 let ukradli z areálu firmy 200 kilogramů železa. Ve druhém již spolupracovali všichni tři a ukradi pětitunový čtyřkolový přívěs za traktor, který opět prodali do výkupny sběrných surovin. Peníze potom utratili. Celkem způsobili škodu 16 tisíc korun.

 

"Včera bylo všem třem výtečníkům sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež ve formě spolupachatelství. Jeden z nich, 39 letý muž, je navíc podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Při páchání majetkové trestné činnosti totiž usedl za volant, ačkoliv mu na 3 roky Okresní soud ve Svitavách  zakázal řídit všechna motorová vozidla. Dvěma mužům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, 39letému muži o rok více. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení," informuje policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.(bat) 

Poslat nový komentář