Nedejte zlodějům šanci, radí v ulicicích Prostějova policie

Nedejte zlodějům šanci, radí v ulicicích Prostějova policie
ilustrační foto

Prostějov (bat) Prostějovská policie vyrazila v předvánočním čase do ulic bojovat se zloději, lidem vysvětluje, že se musí na své věci dávat pozor. Kdo nese svou tašku správně, dostane od strážníků dokonce malý dárek.

"Smyslem této akce je připomenout nakupujícím, aby si dávali pozor na své věci. Zejména v tomto předvánočním období zlodějíčci vyhledávají osoby, které opomínají bezpečné chování a zanechávají tašky či peněženky bez dozoru," informuje tisková mluvčí prostějovských strážníků Jana Adámková.

Tento čtvrtek se akce například uskutečnila před obchodním domem Kaufland. "Odměnou za řádné uschování peněženky byla občanům věnována nákupní taška s reflexní nášivkou, nebo jiný reflexní doplněk. Zmíněné dárky napomohou k větší viditelnosti, což právě nyní v zimním období, kdy se brzy stmívá ocení zejména řidiči," doplňuje Adámková s tím, že i přesto, že tato akce trvá již několikátý rok, stále se najdou jednotlivci, kteří vychází z nákupního centra s peněženkou v ruce, nebo ji mají na snadně dostupném místě. "Těmto strážníci vysvětlili jejich pochybení. Další preventivní akce budou prováděny v následujících dnech," uzavírá.

Poslat nový komentář