Vyloupil dvě benzinky, u druhé krádeže jej chytli

Vyloupil dvě benzinky, u druhé krádeže jej chytli
ilustrační foto

Prostějov (bat) Kvůli cigaretám a penězům se v pondělí vloupal do jedné z prostějovských čerpacích stanic zloděj. Přímo při činu ho však chtila policie, která navíc zjistila, že nekradl poprvé.

"Z trestného činu krádež a trestného činu poškození cizí věci je podezřelý sedmačtyřicetiletý muž, který byl v pondělí zadržen policisty z obvodního oddělení Prostějov 1 těsně poté, co se vloupal do jedné z čerpacích stanic v Prostějově," informuje policejní tisková mluvčí Irena Urbánková s tím, že zloděj kolem půl druhé ráno vnikl do čerpací stanice a ukradl cigarety různých značek a peníze. 

 

"Z lupu se dlouho neradoval, přímo na místě jej zadrželi policisté. Ukradené věci dobrovolně vydal. Během šetření policisté zjistili, že stejného skutku se povedený lapka dopustil o 3 dny dříve, a to z pátku na sobotu, kdy se vloupal do další čerpací stanice na Prostějovsku," doplňuje Urbánková. Také v této čerpací stanici rozbil výlohu a vybavil se cigaretami různých značek. 

 

"Celková škoda, kterou těmito dvěma skutky napáchal, byla vyčíslena na téměř 35 tisíc korun. Navíc muži zákona zjistili, že před sebou nemají žádného nováčka, již v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán. Nyní mu za uvedené trestné činy hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení," uzavírá Urbánková. 

Poslat nový komentář