Vykrádat automaty jezdil až z Ostravska

Vykrádat automaty jezdil až z Ostravska
ilustrační foto

Prostějov (red) Vyřešit sérii vyloupených nápojových automatů se v uplynulých dnech podařilo prostějovským kriminalistům. Zloděj si na Prostějovsko jezdil pro peníze až z Ostravska.

"V červenci a září letošního roku došlo v Prostějově k 8 případům vloupání do nápojových automatů. Neznámému lapkovi tak neunikl 5 x nápojový automat na vlakovém nádraží a 3 x ve zdravotnickém zařízení. Z nápojových automatů vždy kradl kasičky s penězi. Provedeným šetřením policistů byl jako pachatel uvedených skutků zjištěn osmatřicetiletý muž z Ostravska," informuje policejní tisková mluvčí Irena Urbánková s tím, že na svých cestách po Prostějově se vloupal do 8 nápojových automatů. 

 

Celková škoda, kterou svými výpravami za penězi způsobil, se vyšplhala na 42 tisíc korun. Ukradené peníze pak použil pro vlastní potřebu. "Podezřelý muž není pro policisty žádnou neznámou osobou, již v uplynulých třech letech byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen Městským soudem v Brně. Nyní mu za trestný čin krádež a trestný čin poškození cizí věci hrozí trest odnětí svobody až na tři roky?ů doplňuje Urbánková.

Poslat nový komentář