Loupežné přepadení si vymyslel

Loupežné přepadení si vymyslel
ilustrační foto

Prostějov – Kriminalisté v nejbližších dnech odloží případ, který se stal krátce před vánocemi. Spisový materiál bude odložen, protože při vyšetřování policisté zjistili, že události byly smyšlené a k žádnému trestnému činu nedošlo.

Čtyři dny před vánocemi oznámil na Policii ČR třiačtyřicetiletý muž z Prostějovska, že se stal obětí loupežného přepadení. K napadení mělo dojít ve čtvrtek 20. prosince kolem půl šesté ráno na jedné z ulic v prostějově. „ Neznámý lupič měl k poškozenému přijet na kole, povalit ho na zem a kopat do něj, následně pak muže prošacovat, ukrást mu peněženku s penězi a osobními doklady, sednout na kolo a odjet pryč“, uvádí tisková mluvčí Irena Urbánková.

Muži však nestačilo jedno údajné napadení a o patnáct minut později zkusil velmi podobnou příhodu ohlásit znovu, tentokrát na jedné z autobusových zastávek poblíž vlakového nádraží. Rozdíl v historce byl, že nedošlo k fyzickému napadení, ale jen k prošacování a odcizení mobilu. Muži měla vzniknout škoda za téměř 2700 korun.

„Kriminalisté se okamžitě rozjeli na místo činu, prověřovali veškeré skutečnosti, které by vedly k dopadení pachatele a na případu intenzivně pracovali. Na konci vyšetřování je čekalo překvapení. K žádnému loupežnému přepadení nedošlo, poškozený si totiž vše vymyslel. Zranění si způsobil sám o den dříve, když díky silné podnapilosti několikrát upadl při odchodu z restaurace v Kralicích na Hané. Věci, které mu měl lupič ukrást, poztrácel, když se vydal pěšky směrem do Prostějova a zabloudil“, uvádí v tiskové zprávě Irena Urbánková.

(red)

Poslat nový komentář