Vymyšlená legenda stála stařenku 13 tisíc

Vymyšlená legenda stála stařenku 13 tisíc
ilustrační foto

 

Včera kolem poledne byla ve svém bytě v Olomoucké ulici v Prostějově okradena osmdesátiletá seniorka. Podvodníci se k ní vloudili pod smyšlenou záminkou a ukradli jí 13 tisíc korun.

„Seniorku oslovily před domem, kde bydlí, dvě ženy. Sdělily jí, že potřebují nechat vzkaz pro jejího souseda a zda by ho nemohly nechat u ní. Paní je vpustila do svého bytu, i když si všimla, že do domu s nimi vstoupil ještě muž,“ popsala případ policejní mluvčí Irena Urbánková. Zatímco jedna z žen seniorku zabavila, druhá prohledala byt. Mise byla úspěšná, žena po jejich odchodu zjistila, že jí chybí 13 tisíc korun.

„Mělo se jednat o dvě ženy, vysoké kolem 140 cm, silnější postavy. Na sobě měly mít tmavé kalhoty a tmavou bundu a obě byly světlé pleti. Jedna z nich měla krátké tmavé vlasy a na hlavě tzv. rádiovku. Druhá z nich měla delší tmavé vlasy a byla bez pokrývky hlavy. K popisu muže, který vešel do domu za ženami bylo zjištěno, že byl vysoký kolem 165 cm a na hlavě měl kšiltovku. Jeho bližší popis není v této chvíli k dispozici Zda s případem souvislost i přítomnost neznámého muže, prověřujeme,“ dodala mluvčí.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež, za které pachatelům hozí až tříletý pobyt za mřížemi. Na případu pracují a po pachatelích intenzivně pátrají.

Policie ČR se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při objasnění případu. Jakékoliv informace, které by vedly k jeho objasnění, mohou občané sdělit na Obvodním oddělení Policie ČR Prostějov 1, telefon 974 781651, kteroukoliv policejní služebnu, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. (red)

Poslat nový komentář