Kabelkový fantom byl dopaden!

Kabelkový fantom byl dopaden!
ilustrační foto

Včerejšího dne zahájili prostějovští policisté zkrácené přípravní řízení, ve kterém bylo 35letému muži z Prostějova sděleno podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Tohoto protiprávního jednání se měl dopustit v celkem třech případech na teritoriu města Prostějova v letošním roce. „Koncem září okradl v Janáčkově ulici 20letou ženu, které v nestřeženém okamžiku z kabelky sebral peněženku. Způsobil jí škodu za 800 korun. Začátkem října pak ve Svatoplukově ulici kradl v jednom z restauračních zařízení. V nestřeženém okamžiku ukradl ze skříňky za barem kabelku s celým obsahem. Majitelce způsobil škodu 3 tisíce korun. Dne 7. října pak kradl v jedné z mateřských škol v Prostějově. Tady se nepozorovaně dostal až do kuchyně, kde z kabelky sebral peněženku s celým obsahem. Tentokrát činila škoda 800 korun,“ nastínila pachatelovo počínání policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při prověřování případů policisté zjistili, že se nejedná o žádného nováčka. Muž byl již v minulosti opakovaně odsouzen a potrestán pro majetkovou trestnou činnost. V odsouzení mu hrozí za oba trestné činy až tříletý pobyt za mřížemi. (red)

 

Poslat nový komentář