Strážníci chytali opilce, oba skončili na záchytce

Strážníci chytali opilce, oba skončili na záchytce
ilustrační foto

Jak vidět, alkohol působí na každého jinak. Jednoho opilce krotili v minulých dnech v ulicích Prostějova strážníci kvůli tanci mezi auty, druhého dvakrát varovali, mimo jiné kvůli veřejnému pohoršení. Oba skončili na záchytce..

„Muž pobíhal po silnici mezi vozidly a křičel. I když ho hlídka vyzývala, aby svého jednání zanechal, musela ho z komunikace dostat v poutech,“ konstatovala strážník Jana Adámková s tím, že i když muž dechovou zkoušku odmítl, jeho podnapilost byla víc než zjevná.

Hlídka proto rozhodla o jeho převozu na záchytnou stanici do Olomouce, kde byl předán zdravotnickému personálu.

S druhým mužem to měli těžší. Napřed vzbuzoval veřejné pohoršení a posléze byl přistižen v obchodě při krádeži lahve s alkoholem. „Láhev pronesl přes pokladnu v batohu a než ho ochranka zadržela, stačil vypít čtvrtinu vína. Kvůli stále větší agresivitě ho hlídka převezla na záchytku,“ popsala druhý případ Adámková s tím, že muž měl v dechu 2,43 promile. „Výlet“ se oběma pánům celkem prodraží, příjde totiž na 4 100 Kč. „Z toho 1 500 korun stojí přeprava, umístění na záchytce 2 600,“ vysvětlila Adámková. (red)

 

Poslat nový komentář