Policisté dopadli pachatele vloupání

Policisté dopadli pachatele vloupání
ilustrační foto

Prostějovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 32 a 35 let z Prostějovska, které obvinili ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci. Mladší z nich se tohoto jednání dopustil buď dílem samotným, či formou spolupachatelství, starší z nich jako spolupachatel.

V listopadu loňského roku policisté informovali o dvou případech krádeží vloupáním do restauračních zařízení, k nimž došlo koncem měsíce října 2013. „V noci ze 30. na 31.října pachatel vnikl do restaurace v Drozdovické ulici v Prostějově. Odcizil z něj nejen plazmový televizor, peníze z barového pultu, sedm lahví alkoholických nápojů různých značek, ale i medovník a čtvrtku pečeného kuřete, to vše v hodnotě 19 tisíc korun,“ popsala první případ policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podruhé se zloděj vydal na lup ráno 31. října do restaurace v Kostelci nad Hanou. „Vloupal se do výherního automatu, odkud vzal peníze, z automatu na cigarety odcizil krabičky cigaret různých značek, zásobník mincí a z prostoru za barem peníze. Celková škoda byla vyčíslena na 26 300 korun,“ dodala mluvčí.

Na základě operativního šetření byly oba případy objasněny a pachatelé zjištěni. V prvním případě se krádeže vloupáním dopustil 32letý muž sám, ve druhém případě, v Kostelci nad Hanou, měl již společníka, 35letého muže. K činu se oba doznali. Během šetření kriminalisté zjistili, že starší z nich, 35 letý muž, byl v nedávné minulosti pro obdobnou majetkovou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán.

Mladšímu z mužů hrozí za oba trestné činy až dvouletý pobyt za mřížemi. Staršímu z nich, za trestný čin krádež, spáchaný formou spolupachatelství, až tříletý pobyt za mřížemi. Na verdikt si zřejmě počká ve vazbě. (red)

Poslat nový komentář