Ve Vrahovicích zasahovali hasiči!

Ve Vrahovicích zasahovali hasiči!
ilustrační foto

 

Dnes odpoledne kolem půl třetí byl oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár střechy rodinného domu na ulici Kyjevská v Prostějově, část Vrahovice.  

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice Prostějov a dobrovolní hasiči z Vrahovic a Žešova. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří půdní prostor rodinného domku. Hasiči proto ihned začali požár likvidovat, rozebrali část střešní konstrukce a provedli přirozené odvětrání půdních prostor. Závěrečný průzkum prostorů provedli termokamerou, aby vyloučili skrytá ohniska. Při likvidačních pracech hasiči ochlazovali i štít a střechu sousedního domu, aby zamezili rozšíření požáru", uvedla k výjezdu našich hasičů Klára Beranová, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Požár dostali hasiči pod kontrolu v 15:04 hodin po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 16:35 hodin. Poté hasiči místo předali majiteli a vrátili se zpět na základnu. Příčinou vzniku požáru vyšetřovatel označil nedbalost a výše škody je v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (red)

Poslat nový komentář