Řídili opilci i muž se zákazem

Řídili opilci i muž se zákazem
ilustrační foto

Dva opilce a muže, který má soudní zákaz řízení, lapili ve středu prostějovští policisté. Všechny čekají trable se zákonem.

Ve Vodní ulici kontrolovala hlídka kolem druhé hodiny odpoledne 51letého řidiče Citroënu Berlingo. Zjistili, že má uloženy hned dva zákazy řízení všech motorových vozidel až do roku 2016. „Je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ uvedla tisková mluvčí Irena Urbánková.

Dalším hříšníkem byl 47letý řidič Felicie, kterého hlídka kontrolovala krátce po osmé hodině ráno v ulici Za drahou v Prostějově. V dechu mu naměřili 0,91 promile alkoholu, navíc zjistili, že na cesty se vydal v autě bez platné technické kontroly. Muž se přiznal ke konzumaci alkoholu a dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření. Je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Dalším, kdo usedl za volant pod vlivem alkoholu, je 42letý řidič Škody Octavie, kterého kontrolovali policisté kolem půl jedenácté v noci ve Stražisku. „ V dechu měl 2,02 promile alkoholu, lékařskému vyšetření se odmítl podrobit. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ dodala Urbánková. Muž je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. (red)

 

Poslat nový komentář