Řidiči, pozor na chodce, cyklisty i motorkáře!

Řidiči, pozor na chodce, cyklisty i motorkáře!
Foto PČR
Další fotky: 
Řidiči, pozor na chodce, cyklisty i motorkáře!

Chodci a řidiči jízdních kol a motocyklů jsou mimo jiné hůře viditelní a více zranitelní účastníci silničního provozu. Přehlédnutí takového účastníka provozu může vést k dopravní nehodě s vážnými následky, které potom může nést neopatrný řidič.

Příkladem mohou být dvě dopravní nehody, ke kterým došlo včera na území města Prostějova.

K první z nich došlo ve středu před osmnáctou hodinou ve Vrahovické ulici v Prostějově. Dvaašedesátiletý chodec s úmyslem přejít komunikaci do vozovky vstoupil v době, kdy tudy projížděl stejně starý muž na motocyklu značky BMW. Při jejich střetu došlo k lehkému zranění obou účastníků. K ošetření byli převezeni do prostějovské nemocnice. Hmotná škoda na motocyklu byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun. Alkohol byl u obou mužů vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

K druhé dopravní nehodě došlo ve 20:20 hodin na okružní křižovatce ulic V polích, Anenská a Krasická v Prostějově, a to mezi osobním automobilem a cyklistou. „Šestadvacetiletá řidička osobního automobilu značky Peugeot do okružní křižovatky z ulice V polích vjela v okamžiku, kdy tudy projížděl již osmačtyřicetiletý cyklista. Po střetu přední části vozidla s bokem cyklisty došlo k jeho pádu na komunikaci. Zraněný cyklista byl k ošetření převezen do prostějovské nemocnice,“ popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek. Výše hmotné škody na jízdním kole a automobilu byla předběžně vyčíslena na 52 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění obou dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. (red)

Komentáře

A zas ty prostějovské rondely, kdo asi má cizí krev na svých chamtivých rukou?

Poslat nový komentář