Hned pět trestných činů. Vyústění - vazba!

Hned pět trestných činů. Vyústění - vazba!
ilustrační foto vscr.cz

 

35letého muže z Prostějovska obvinili policisté hned z pěti trestných činů – zanedbání povinné výživy, krádeže, porušování domovní svobody, podílnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Skončil ve vazbě.

Od prosince 2012 do ledna 2014 neplnil vyživovací povinnost vůči svým dvěma nezletilým synům. Rozhodnutím soudu měl přispívat matce 2 500 korun měsíčně, což nečinil a dluží tak 35 tisíc korun. Dalších čtyř trestných činů se měl dopustit od listopadu 2013 do první poloviny února letošního roku na Jesenicku a Prostějovsku. Na Jesenicku se ve dvou případech vloupal do nákladního a osobního vozidla, z jednoho odcizil autorádio, z druhého navigaci. V Prostějově se začátkem listopadu loňského roku vloupal do zahradního domku v Jasanové ulici, odkud odcizil provzdušňovač, motorovou sekačku a vysavač listí. V první polovině února letošního roku se vloupal do objektu v Ondraticích, z něhož odcizil plazmu na pálení kovu, ruční vrtačku a 2 části ze svářecí soupravy. Celková škoda způsbená škoda se vyšplhala na 160 750 korun.

„Kriminalisté dále zjistili, že muž  v první polovině ledna letošního roku převzal od zatím neznámé osoby odcizené osobní vozidlo Š-Octavia Combi, o němž věděl, že pochází z trestné činnosti, a užíval ho k jízdě a pro svoji potřebu. Tím se také dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože kriminalisté zjistili, že od poloviny ledna letošního roku do 17. února několikrát usedl za volant a řídil nejméně dvě osobní vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ve středu mu kriminalisté sdělili obvinění z trestných činů zanedbání povinné výživy, krádež, porušování domovní svobody, podílnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Muž následně skončil ve vazební věznici v Olomouci. (red)

Poslat nový komentář