Kradl železo a prodával do sběrných surovin

Kradl železo a prodával do sběrných surovin
ilustrační foto

Policisté z obvodního oddělení Prostějov 2 objasnili dva případy krádeže železa, k nimž došlo v průběhu tohoto měsíce ve Slatinkách a Čelechovicích na Hané.

Ve Slatinkách pachatel vnikl na pozemek rekreační chaty a odcizil 70 kg těžký ocelový vrátek. Vzniklá škoda bude upřesněna. V Čelechovicích na Hané vnikl na jednu ze zahrad a ukradl z ní 13 lešenářských trubek různých délek a pět železných tyček. V plotě zahrady vytvořil díry, jimi vnikl na sousední zahradu a odtud vzal zase čtyři pozinkované trubky. Škoda byla vyčíslena na 352 koruny.

“Na základě provedeného šetření ve sběrných surovinách byly odcizené věci nalezeny a pachatel vypátrán. Jedná se o 38letého muže z Prostějovska, který se ke skutkům přiznal,“ konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková, podle které muž odcizené věci prodal do sběrných surovin a peníze použil pro vlastní potřebu. Včerejšího dne mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. (red)

 

Poslat nový komentář