Podvedl stařenku, znáte ho?

Podvedl stařenku, znáte ho?
ilustrační foto

Policisté Obvodního oddělení PČR Kojetín se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při objasnění podvodu, jehož obětí se stala osmdesátiletá babička. Podvodník ji připravil o padesát tisíc korun.

Ve čtvrtek 5. prosince dopoledne zatelefonoval 79leté ženě muž, který se představil jako její synovec. „Žádal po ní půjčku 50 tisíc na zaplacení auta, a s tím, že si peníze vyzvedne jeho kamarád,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Žena pak muži před domem v Havlíčkově ulici v Kojetíně peníze předala, aby následně u příbuzných zjistila, že byla podvedena.

Podle popisu poškozené se mělo jednat o muže ve věku kolem 30 let, snědší pleti, štíhlé postavy, vysokého kolem 180 cm, slušně vyhlížejícího. Na sobě měl černou mikinu, přes kterou měl oblečenou bílou vestu a světlé kalhoty – rifle. Na hlavě měl bílou kšiltovku.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

Jakékoliv informace k ustanovení a ztotožnění neznámého muže na identikitu, který figuruje v podvodném jednání, spáchaném na seniorce v Kojetíně, mohou občané sdělit na Obvodní oddělení P ČR V Kojetíně, telefon: 974 778 721, 581 761 333, kteroukoliv policejní služebnu, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158. (red)

 

Poslat nový komentář