Řidiči v kraji na pokutách zaplatili 91 tisíc korun

Řidiči v kraji na pokutách zaplatili 91 tisíc korun
Policie ČR

Policisté v Olomouckém kraji se v minulém týdnu účastnili nejen celorepublikové dopravně bezpečnostní akce ROADPOL, zaměřené na používání bezpečnostních pásů, ale věnovali se i krajským preventivním akcím. Ty cílily na řidiče motorových vozidel, zdali neřídí pod vlivem alkoholu, nepřekračují rychlost a také mířily na tranzitní řidiče.

Policisté při akcích zkontrolovali téměř 1 600 vozidel, zjistili 217 dopravních přestupků a na pokutách vybrali 91 000 korun. V rámci dvoudenní akce ROADPOL zaměřené na používání bezpečnostních pásů policisté přistihli třiapadesát nepřipoutaných řidičů a dalších dvacet motoristů překročilo nejvyšší povolenou rychlost. Jedenáct řidičů jelo po dálnici bez zaplacené dálniční známky. Čtyři řidiči řídili pod vlivem alkoholu a dva pod vlivem jiné návykové látky.

„Při následné akci, zaměřené na tranzitní dopravu (přepravující osoby či náklad), jsme zjistili dvanáct přetížených vozidel. Zkontrolovali jsme přes sto padesát cizinců a žádný z nich nepobýval na našem území nelegálně, ani nepředložil padělaný nebo pozměněný cestovní doklad,“ informoval policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že v obdobných dopravně bezpečnostních akcích budou policisté pokračovat i v nadcházejících dnech. (red)

Poslat nový komentář