Policie hledá svědky loupežného přepadení

Policie hledá svědky loupežného přepadení
ilustrační foto internet

 

V pondělí 10. března 2014 kolem 17.25 hodin došlo k loupežnému přepadení stánku plynové čerpací stanice na ulici Olomoucké v Přerově, část Předmostí. Neznámý pachatel prudce otevřel dveře stánku plynové čerpací stanice TOMEGAS právě ve chvíli, kdy ven vycházela obsluha stánku. Ženu zatlačil dovnitř a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně a se slovy "dej sem všechny peníze i svoje" čekal na vydání finanční hotovosti. Žena v obavě o své zdraví a život vydala pachateli tržbu ve výši 20 tisíc korun. Poté vyběhl ven.

"Pachatel byl v době přepadení v obličeji maskován pletenou čepicí s vystřiženými otvory pro oči a oblečen do tmavého kabátu po kolena, tmavých kalhot a nízkých botů. Vysoký byl kolem 165 centimetrů, zavalité postavy. Měl hrubý hluboký hlas a mluvil plynule česky bez jakéhokoliv přízvuku. Odhadovaný věk kolem 50 let", uvedla tisková mluvčí Policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Vzhledem k denní době, kdy k přepadení došlo, se v místě čerpací stanice a jejím blízkém okolí pohybovali další lidé. "Proto se obracíme s prosbou na přítomné svědky, kteří si všimli podezřelého jednání, nebo čehokoli, co by nám mohlo pomoci při pátrání po pachateli, aby se obrátili na linku 158", prosí o pomoc svědky Urbánková.

Policistům se následně podařilo zjistit, že pachatel loupeže přišel z místa přilehlého remízku mezi budovou čerpací stanice a silnicí na Olomouc, kam také po přepadení odešel. V této době procházel směrem na Předmostí mezi stojany číslo 6 a 7 muž v modré mikině s batohem na zádech, na kterého mávala žena projíždějící na jízdním kole stejným směrem. V této chvíli zde také projížděla modrá krátká Fabia a mezi stojany 6 a 7 přijížděla červená dodávka. Měly se zde pohybovat také vozy autoškoly.

Policisté vyzývají zejména výše uvedené osoby, aby se přihlásili přerovským kriminalistům. (red)

 

 

 

 

 

Poslat nový komentář